Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BECCLE-seminar om matmarkedet

November 10, 2016, 09:30 - 14:00

BECCLE har gleden av å invitere til et seminar om matmarkedet og konkurransen i detaljistnivået, torsdag 10. November i Oslo.

Tid og dato: kl. 9.30 – 14.00, torsdag 10. november.
Sted: Det juridiske fakultet, Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo, Seminarrom: ‘Kjerka’ (inngang Domus Media, v/Kantinen), Karl Johans gate 47, 0162 Oslo

Seminaret er gratis, men krever påmelding og registrering til post@beccle.uib.no innen 4/11-2016

Last ned programmet her…

Tema for dette seminaret er konkurransen på detaljistnivå og hvordan dette håndteres i konkurransesaker. I matmarkedene, som i alle markeder, vil konkurransen generelt bestemmes av substitusjon på etterspørselssiden og kostnader, dvs. innkjøpsmarkedene. I Norge avgjøres nesten alle fusjonssaker ved at man ser på etterspørselssubstitusjon og kostnader i lokale markeder, beregner prispress, og avhjelper disse med lokale avhjelpende tiltak.

I dette seminaret vil vi belyse og diskutere denne angrepsmåten dersom konkurransen også kan ha nasjonale dimensjoner. Den nasjonale dimensjonen av konkurransen kan være at prisene i større eller mindre grad settes nasjonalt i stedet for lokalt, eller i form av at innkjøpsmarkedene er helt eller delvis nasjonale. I seminaret vil vi også prøve å belyse flere av mekanismene som påvirker innkjøpsmakt, og hvordan man skal forholde seg til disse mekanismene konkurranserettslig.

Til å belyse disse problemstillingene har vi samlet et lite knippe juridisk og økonomisk ekspertise i konkurranseøkonomi og konkurranserett fra UiO, UiB, NHH, RBB Economics, CREST og Konkurransetilsynet

 

Seminaret arrangeres av Bergen Center for Competition Law and Economics (BECCLE) i samarbeid med Forskergruppen Marked, innovasjon og konkurranse, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Details

Date:
November 10, 2016
Time:
09:30 - 14:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,