Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BECCLE-seminar: TeliaSonera/Tele2

April 15, 2015, 12:00 - 14:00

Tele2-sjef Arild Hustad (t.v.) og Netcom-sjef August Baumann inngikk fusjonsavtalen i juli 2014. 5. februar 2015 godkjente Konkurransetilsynet fusjonen på vilkår

Tele2-sjef Arild Hustad (t.v.) og Netcom-sjef August Baumann inngikk fusjonsavtalen i juli 2014. 5. februar 2015 godkjente Konkurransetilsynet fusjonen på vilkår. FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX

I forbindelse med Konkurransetilsynets godkjenning av Telesonera/Tele2, har BECCLE gleden av å invitere til et seminar om fusjonen og bruken av UPP-tester for å avdekke fare for prispress i markedet.

 

>> A recording of the seminar is available here:

Presentations:

 

Speakers:
Jostein Skaar, Partner, Oslo Ecoonomics, and
Gjermund Nese, Avdelingsdirektør, Konkurransetilsynet

Commentators:
Tommy Staahl Gabrielsen, Professor, Department of Economics, UoB, and BECCLE, and
Bjørn Olav Johansen, Post Doctor, Department of Economics, UoB, and BECCLE

Location: Auditorium, Ground floor, Jekteviksbakken 31
Outside guests should use the entrance from Torborg Nedreaas’ gate or enter through the Faculty of Law’s main entrance. The seminar is free and open to the public.
The seminar will be held in Norwegian

 

On the topic:
Konkurransetilsynet godkjente nylig fusjonen mellom TeliaSonera og Tele 2 på vilkår. Som i alle fusjoner er bekymringen for konkurransemyndighetene at en fusjon vil føre til økte priser for kundene og et velferdstap for samfunnet. Når myndighetene undersøker en fusjon vil de derfor finne ut om fusjonen vil føre til prisøkninger. De senere årene er det utviklet nye tester for å avdekke fare for prispress i markedet, såkalt “Upward Pricing Pressure” (UPP)-tester. Denne saken er antakelig den største fusjonen i Norge der konkurransemyndighetene har anvendt en UPP-analyse. Enkelt sagt sammenlikner denne testen prisinsentivene til bedriftene før og etter fusjonen. Det var i denne saken uenighet mellom partene og myndighetene om hva som var den relevante før-situasjoen, også kalt O-alternativet.

I dette seminaret løfter vi fram denne uenigheten i lys av denne saken. Oslo Economics ved Jostein Skaar vil presentere sitt syn på saken. Avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet Gjermund Nese, vil gjøre rede for myndighetenes syn. I tillegg vil saken kommenteres av en av BECCLEs tilknyttede akademikere.

 

 
 

Details

Date:
April 15, 2015
Time:
12:00 - 14:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Venue

Auditoriet, Jus II, University of Bergen
Jekteviksbakken 31
Bergen, Norway