Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seminar om sukkeravgifter i lys av statsstøtteregelverket

November 21, 2018, 12:00 - 13:30

BECCLE og Forskergruppen for konkurranse- og markedsrett har gleden av å invitere til et seminar om sukkeravgifter i lys av statsstøtteregelverket.

Etter at forslaget til statsbudsjettet for 2019 ble lagt frem, har problemene med å skille mellom en marsipangris og en marsipanpølse i statsstøtteretten nok en gang fått oppmerksomhet. De omstridte og kraftige økningene i avgiftene på sjokolade- og sukkervarer, og alkoholfrie drikkevarer, ble klaget inn til EØS-avtalens tilsynsorgan, ESA, med den begrunnelse at avgiftene utgjør statsstøtte i strid med EØS-avtalen.

Mens man venter på ESAs vurdering er det interessant å få med seg hvordan enkelte EU-medlemsstater har utformet avgifter som også omtales som sukkeravgifter. Den 24. april 2018 godkjente EU-kommisjonen den irske sukkeravgiften; den danske er fortsatt under vurdering.

På dette seminaret vil Marteen Aalbers redegjøre for hvordan EU-kommisjonen ser på sukkeravgifter/sukkerskatter, og Malgorzata Cyndecka skal gi en kort presentasjon av den norske ordningen.

Tid: Onsdag 21. november kl. 12.00 – 13.30
Sted: Seminarrom 2, Det juridiske fakultet, UiB

Påmelding:Av hensyn til matbestilling er det påkrevd med påmelding til Malgorzata.Cyndecka@uib.no senest fredag den 16. november 2018.

Vel møtt.

Details

Date:
November 21, 2018
Time:
12:00 - 13:30
Event Categories:
,

Organizer

Malgorzata Agnieszka Cyndecka
Email:
Malgorzata.Cyndecka@uib.no

Venue

Seminarrom 2, Det juridiske fakultet, UiB