Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hva kjennetegner karteller – norske og finske historiske karteller

March 25, 2014, 02:15 - 15:30

Speaker: Frode Steen

Professor at the Department of Economics at the Norwegian School of Economics and Business Administration (NHH), and BECCLE.

Curriculum vitae

 

 

Time: Tuesday March 25 at 14:15-15:30
Location: Auditorium, Ground floor, Jekteviksbakken 31
The seminar was held in Norwegian

 

A recording of the seminar is available here.
Frode Steen’s slides from the seminar is available here.

 

On the topic:
Karteller er i dag ulovlig. Dette gjør at vi vet lite om hvordan ulovlige karteller samarbeider og organiserer seg selv. Skandinavia og en rekke andre europeiske land tillot imidlertid karteller helt opp til slutten av 80-tallet. Det eneste man krevde ut over ulike restriksjoner på hva man kunne samarbeide om, var at man registrerte seg hos konkurransemyndighetene.

Disse kartellregistrene inneholder informasjon om kontrakter og organisering, og gir verdifull informasjon om hvordan karteller valgte å samarbeide i en lovlig verden. Dette kan i sin tur lære oss noe om hvordan karteller valgte å samarbeide i en lovlig verden. Dette kan i sin tur lære oss noe om hvordan ulovlige karteller fungerer og samarbeider i dag. Basert på finske data har vi analysert finske karteller. Nå er data samlet inn for 749 karteller også for Norge, og i seminaret gis også et første bilde av hvordan norske karteller var organisert.

 

 

 

 

Details

Date:
March 25, 2014
Time:
02:15 - 15:30
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Venue

Auditoriet, Jus II, University of Bergen
Jekteviksbakken 31
Bergen, Norway
+ Google Map