Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seminar om hvorfor og hvordan man kan stimulere til lokal deltagelse i anskaffelsesprosesser

October 17, 2019, 12:15 - 14:00

John Unwing/Unsplash.

 

17. Oktober inviterer BECCLE til et seminar om hvorfor og hvordan man kan stimulere til lokal deltakelse i offentlige anskaffelsesprosesser. Seminaret finner sted fra 12:15-14:00 i Auditoriet i Jusbygg II på det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen. Forsker Malin Arve (NHH) vil snakke om hvorfor dette er økonomisk lønnsomt og Ragnhild Kristina Ølstad (Inventura) vil presentere det juridiske handlingsrommet og hvordan man kan stimulere til økt konkurranse og deltakelse. Til sist vil representanter fra Sykehusinnkjøp presentere hvordan de legger til rette for bred deltakelse både fra lokale og nasjonale bedrifter i sine utlysninger. 

Et argument for å sentralisere innkjøp er stordriftsfordeler, men faren er at små og lokale bedrifter ikke får mulighet til å delta i konkurransen.

I fjor fikk Kjetil Smørås og hotellkjeden De Bergenske erfare dette da de ikke fikk delta i konkurransen om en hotellavtale med Helse Bergen. Smørås fikk støtte fra både politikere og Konkurransetilsynet. Dette fikk Sykehusinnkjøp (som var ansvarlig for konkurransen til Helse Bergen) til å se nærmere på hvordan de kan innrette anskaffelser slik at de kan ivareta små og mellomstore kjeder og enkeltstående hoteller.

Senest i august 2019 ble Kjetil Smørås og De Bergenske utsatt for det samme igjen. Denne gangen i en anbudskonkurranse om hotelltjenester utlyst av Universitets- og høgskolerådet.

Dette seminaret tar for seg hvorfor det er økonomisk lønnsomt å inkludere små og mellomstore bedrifter i anskaffelsesprosessen, hva loven sier og det juridiske handlingsrommet, samt vil Sykehusinnkjøp bli brukt som en konkret case for hvordan dette kan gjøres i praksis.

Details

Date:
October 17, 2019
Time:
12:15 - 14:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,

Venue

Auditoriet, Jus II, University of Bergen
Jekteviksbakken 31
Bergen, Norway
+ Google Map